Blog

De energie van een gedachte

Door Willemien Kappetein op 25 oktober 2017

Het is meer en meer bekend dat de kracht van een gedachte heel sterk is, maar wat moet je je daar nu bij voorstellen.

Alvorens hier op in te gaan, wil ik eerst een vraag stellen: “Wist je, dat van iedere gedachte die wij als mensen vormen en/of hebben, deze gelijk wordt omgezet in energie? En dat, datgene wat je denkt (op energetisch niveau) ook daadwerkelijk plaatsvindt?

Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik schrok, toen ik mij hiervan op dieper niveau bewust werd. We wuiven het zo makkelijk weg, “het is maar een gedachte en het gebeurt niet echt”. Maar op energetisch niveau gebeurt er wel degelijk iets….

Een gedachte

Denken we dus lelijk over iets, dan wordt gelijk de energie die bij dat lelijke hoort “neergezet”, zowel in onszelf, als in de ruimte om ons heen. Omdat alles verbonden is met alles en we uiteindelijk één zijn, gaat dit nog verder en heeft dit ook invloed op het totale “veld van energie”.

In onszelf en onze omgeving kunnen we ons hiervan nog wel een voorstelling maken. Iets wat we ons makkelijk voor kunnen stellen is dat, wanneer er zich een boze gedachte in ons hoofd vormt, en wij deze gedachte uitspreken, de ander direct reageert van “je hoeft niet zo boos te worden”. Echter, vaak hoeven we deze gedachte niet eens uit te spreken, want ons gezicht spreekt boekdelen. De energie stralen we al van verre uit, dat we een boze gedachte hebben……

De andere kant kennen we gelukkig ook. Iemand met een zachte en liefdevolle uitstraling haalt het warme en liefdevolle in onszelf naar boven en we worden dan vaak zelf ook zachter en liefdevoller. We gaan als het ware mee in deze energie…. Er vindt niet alleen op sociaal niveau, maar ook op energetisch niveau een liefdevolle ontmoeting plaats.

Energie

Energie kent verschillende niveaus. Je kunt energie zien als een soort van trilling. Vrolijkheid en mooie, liefdevolle gedachten, hebben een hoge trilling en voelen licht en luchtig aan. Boosheid en lelijke gedachten, hebben een lage trilling en voelen zwaar, als een dikke brei aan.

(Onvoorwaardelijke) Liefde heeft de hoogste trilling.
Boosheid en angst hebben de laagste trilling

Ik realiseer mijzelf altijd, dat ik mij bij vrolijke en liefdevolle gedachten veel meer verbonden voel met het Hogere en Alles wat er is. Bij donkere en boze gedachten, ben ik die verbinding “volledig” kwijt. Hij is er natuurlijk wel, want hij is er altijd, maar ik voel hem niet meer….

Bewust worden

Wanneer je je meer en meer bewust wordt van je gedachten, gaat er een wereld voor je open.

Je schrikt dan eigenlijk van een “nare” gedachte die zich in je hoofd ontpopt en wordt je bewust van het feit dat je deze energie nu “gewoon” zomaar in de “ruimte” gooit.

Op zo’n moment begint er een bewustzijn op gang te komen of je dit nu wel werkelijk wilt. Je begint je af te vragen “Wil ik wel deze nare of boze gedachte in de wereld neer zetten, terwijl ik eigenlijk zo verlang naar een liefdevollere wereld…..”.

De volgende stap in dit proces is het je zelf afvragen waar deze boze gedachte vandaan komt. Deze gedachte kan namelijk verschillende oorzaken hebben, bijv.
– Is deze gedachte van mijzelf? Of heb ik deze van iemand overgenomen?
– Is deze gedachte van het Nu of is deze gedachte oud en/of van vroeger?

Vrije keuze

Hierna heb je de keuze of je deze gedachte wilt blijven voeden, door er aan vast te houden en/of de “schuld bij een ander te leggen, of dat je de keuze maakt om deze gedachte bijv. los te gaan laten.

En dit is vaak het moeilijkste, want hoe laat je zoiets dan los. Het liefst doen we dat vanuit ons hoofd, door te beslissen dat je een bepaalde gedachte gewoon niet meer wilt en los laat.

Loslaten

Echter, wanneer je niet de onderliggende oorzaken van deze gedachte “wegneemt”, dan komt de gedachte vroeg of laat weer gewoon terug. Helaas werkt het niet anders.

En eigenlijk is dit ook heel mooi, omdat hier ons leermoment in zit. Ons bewust te worden van iets, wat er zit en wat er (van binnenuit) niet meer (op deze manier) wilt zijn.

Of eigenlijk: wil het er wel zijn, maar het wil dan wel erkend worden. Het wil er gewoon mogen zijn. En wanneer iets er mag zijn, dan hoeven we ons er ook niet meer boos om te maken, en dan hoeven we ook niet boos te worden op de ander, wanneer hij of zijn het ook heeft.

Neutraliteit

Het bijzondere is, dat wanneer we deze onderliggende oorzaken op dieper niveau gaan herkennen en erkennen, de gedachte waarin een oordeel zit, als vanzelf verandert in een gedachte zonder oordeel. Dat het goed is zoals het is.

Je brengt dan als het ware de dualiteit die er in ons zit samen. Het lelijke (wat er niet mag zijn) wordt weer verbonden met het mooie en er ontstaat eenheid, ook in ons denken.

Op dat moment is de gedachte (energie)neutraal geworden. Er ontstaat dan als vanzelfsprekend een liefdevolle(re) energie in en om ons heen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
error: Je kunt mij via de contactpagina om toestemming vragen deze foto te gebruiken.