Blog

Engelen op mijn pad

Door Willemien Kappetein op 3 juli 2015

Al vele jaren heb ik iets met engelen. In de loop van de tijd heb ik dan ook vele engeltjes van edelsteen, hout, porselein, foto’s etc. door mijn handen laten gaan en is er een leuke verzameling ontstaan. Soms had ik er wat minder mee en dan zette ik ze even in de “kast”, om ze vervolgens weer tevoorschijn te halen, zodra ik ze weer ergens zag staan of liggen.

Later zijn daar ook de bloemenfeeën bijgekomen, die ik ook een periode heb verzameld.

Een paar jaar geleden had ik, voor zover ik het mij nu kan herinneren, een eerste ervaring met natuurwezentjes. Ik liep in het bos en ik zag een heksenkring van paddenstoelen, terwijl ik tegelijkertijd een adembenemende energie om mij heen voelde. Ik stond als vanzelf stil om dit waar te nemen en om hiervan te genieten. Terwijl ik daar zo stond zag ik boven de heksenkring allemaal kleine bosfeetjes dansen. Zo indrukwekkend, maar zo mooi…. Toen ik vroeg wat zij aan het doen waren, kreeg ik als antwoord “het bos helen”…. Wat was dit mooi!!

Ik heb er nog lang van na lopen genieten en iedere keer als ik in het bos op die plek kwam, hoopte ik ze weer tegen te komen, maar ja, zo werkt het niet.

Ik heb er niet zoveel mee gedaan. Durfde het eigenlijk niet te vertellen, in de angst dat mensen dachten dat ik gek was geworden. Ik heb het daarom maar zo gelaten.

Later ben ik een paar keer natuurwezentjes tegen gekomen op het Leersumse Veld. Er is daar een plek waar ze altijd zitten. Ze zijn niet altijd heel actief, maar ik voel ze altijd. Ze zitten natuurlijk op veel meer plekken, maar mijn aandacht wordt altijd naar die ene, bepaalde plek getrokken.

Terugmijmerend, valt het mij nu wel op, dat ik twee jaar terug, als vanzelfsprekend engeltjes en feeën ging schilderen. Vanuit het intuïtieve schilderen ontstonden deze  “gewoon”. Ik was er niet op uit om ze te tekenen, maar ik zag ineens de vorm ontstaan. Het maakte mij erg blij, maar het was eigenlijk zo vertrouwd voor mij, dat het ook weer zo “gewoon” was.

Gewoon, omdat ik veel met engelen en feeën heb…..

In december 2014 had ik behoefte om naar een engelenmeditatie te gaan. Ik had dat een aantal jaren daarvoor ook al een keer gedaan, en had daar nog warme herinneringen aan. Tijdens deze meditatie gebeurde er iets, waar ik van in de weerstand schoot, en waardoor ik het even allemaal niet zo serieus nam. We mochten in onze meditatie contact maken met de engel die op dat moment voor ons verscheen. Nadat we dat gedaan hadden mochten we de naam van de engel vragen. Toen ik dit deed kreeg ik iets met een G, wat uiteindelijk uitmondde in Gerrit. Ik verslikte mij bijna. Gerrit, dat is toch geen naam van een engel….. Ik wilde zo graag een mooie en engelachtige naam… Maar goed het was Gerrit en ik werd op hetzelfde moment baldadig. Ik kon mij niet meer concentreren, werd wat lacherig en vond het allemaal nogal amusant. Het eigenzinnige kind in mij werd wakker en ik ging, in stilte, een soort van lol maken.
Maar ik was ook teleurgesteld. Teleurgesteld in de naam. In Gerrit. Ik kreeg allerlei bijgedachten van “gekke Gerritje”, “ik ben Gerrit en ik steel als de raven….”, een liedje uit vroegere tijden.

Ik wist het even niet meer met de engelen.

Twee weken later organiseerde ik de Nieuwjaars meditatiewandeling in Amerongen. En wat hier gebeurde was heel bijzonder. Terwijl we nog maar net begonnen waren, verscheen Gerrit. Ik zag een hele vrolijke engel boven mij hangen die mij aangaf dat ik lol mocht maken. Dat we plezier mogen hebben bij alles wat we doen en tijdens de wandeling begeleidde Gerrit mij en zorgde ervoor dat het een hele ontspannen wandeling werd.

Op dit moment vielen de puzzelstukjes in elkaar. Gerrit was inderdaad de vrolijke engel die zich aan mij liet zien tijdens de meditatie. En Gerrit laat mij zien dat ik mag genieten. Genieten bij alles wat ik doe. Ik begreep nu ook waarom ik niet zo serieus was bij de meditatie en dat ik wat lacherig was. Maar door mijn weerstand op de naam Gerrit, kon ik het op dat moment niet vatten.

Gerrit verschijnt met enige regelmaat en is nu mijn engel van het Genieten. Ik kan hem ook zelf aanroepen, en op de momenten dat ik het even vergeet, laat Gerrit zichzelf even zien. Het is een heerlijke engel, mijn Gerrit.

Enkele maanden later, het was toen begin april 2015, verscheen er een engel tijdens een uitstapje met een vriendin in het bos. We werden “overvallen” door een hele serene energie, die ook weer zo adembenemend was, dat ik met verbazing zei “voel je dit.., er is hier een engel…..”. Het duurde maar heel kort, omdat ik eigenlijk gelijk naar mijn hoofd ging voor een verklaring, maar achteraf was het zo duidelijk wat er gebeurde. Het klopte ook helemaal. Deze vriendin had aan haar engel advies gevraagd en toen kwam er op het moment dat wij samen aan het praten waren een engel om haar te vertellen, dat haar vraag gehoord was. Dat mocht ik tegen haar zeggen, omdat ik de engel kon “zien”.

De volgende dag kwam er weer een engel. Dit keer tijdens een wandelcoaching sessie. Het was weer een prachtige engel, die ik mocht “voorstellen” aan degene met wie ik aan het wandelen was.

Vanaf dat moment gebeuren er in hoog tempo allerlei dingen in mijn leven die met engelen te maken hebben. Ik had al gepland om mijn laatste workshop van de verdiepingsreis in mei 2015 te besteden aan gidsen. Ik voelde steeds sterker dat het niet alleen over gidsen moest gaan, maar ook over engelen of andere helpers. De engelen waren tijdens de workshop duidelijk aanwezig, om zich te laten zien. Tijdens latere coaching sessies verschenen engelen, om de mensen met wie ik was, te healen. Ik krijg tijdens mijn meditaties steeds meer engelen op bezoek en op de een of andere manier zijn ze er steeds en voel ik mij meer geleid op mijn pad.

Enkele weken terug vroeg ik voordat ik ging fotograferen of ik die dag een engel mocht ontmoeten op mijn foto’s. Toen ik thuis kwam, zag ik dat ik deze foto van het fluitenkruid had gemaakt, met rechts op de foto een engel.

Ik had voor eind augustus een healing workshop gepland, maar al snel nadat ik dat had gecommuniceerd met de buitenwereld, voelde ik dat dit het niet was. Ik kreeg het gevoel dat ik iets met engelen mocht gaan doen. Eigenlijk wist ik het wel zeker.

Ik wilde toch de engelen nog even testen en vroeg ’s morgens voordat ik een afspraak had voor een wandelsessie in het bos, om een teken van de engelen te mogen krijgen in de vorm van een veer. Terwijl we na deze sessie terugliepen naar de auto, zei degene met wie ik liep, “kijk, hier ligt een veer….”.

Ik kon er niet meer om heen. De healing workshop is het niet op dit moment. Het wordt een engelen workshop. Er zat al een week een naam in mijn hoofd, die alsmaar terugkwam, namelijk “engelen op mijn pad”. Ik dacht eerst dat dit voor een blog was, maar realiseerde mij later dat het de naam is van mijn nieuwe workshop. De workshop “Engelen op mijn pad“.

Om het voor mezelf wat te ordenen, had ik behoefte om een en ander op te schrijven. En nu ik dit gedaan heb, wil ik het graag in een blog met anderen delen.

In mijn workshops leer ik de mensen o.a. om “plaatjes” te blazen. Plaatjes, die wij mensen overal op plakken. Wat hoort en wat niet hoort, wat kan en wat niet kan. Wat mag en wat niet mag.

Plaatjes die gecreëerd zijn in het verleden, door onze opvoeding, op school, op het werk.
Plaatjes die niet altijd meer bij het nu horen. Die je nu enorm kunnen beperken in je ontwikkeling.
We creëeren iedere dag ook weer nieuwe plaatjes, door meningen, oordelen, etc.
Door je hier bewust van te zijn, kun je deze plaatjes vanuit neutraliteit bekijken en besluiten ze los te laten. Omdat ze jou niet (meer) dienen in de persoon die je nu bent.
Leren door “af te leren”. Groeien door “ontgroeien”.

Het leuke hiervan is dat, hoe meer plaatjes je opgeblazen hebt, hoe ruimer je kan denken en zien en hoe normaler je het vindt om dingen te gaan zien die je eigenlijk niet “kan” zien….
En dat je dan kan zeggen: Ik zie ze toch!
En dat plaatje blaas ik niet op!

Ik ben klaar om uit te vliegen.
Ik krijg er vleugels van…
Zo vrij als een engeltje in de lucht…
En laat mij meevoeren door de wind…

 

Willemien

3 juli 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
error: Je kunt mij via de contactpagina om toestemming vragen deze foto te gebruiken.