Blog

Let op de tekens en Luister

Door Willemien Kappetein op 28 december 2017

Zonder dat we ons dat “echt” bewust zijn, krijgen we veel tekens op ons levenspad. Tekens die ons willen helpen en ons aanwijzingen willen geven. Wanneer een teken “echt” indruk maakt, dan worden we ons ervan bewust, maar vaak wordt het ook af gedaan als “toeval”. Ik persoonlijk geloof niet in toeval. Toeval bestaat niet.

Al langere tijd heb ik een soort van “stem” in mij, die mij regelmatig zegt “let op de tekens”. Ik weet niet of ik eerst iets zie en dan de stem hoor of andersom, maar dat is niet belangrijk. Als ik hierover na ga denken, dan neemt mijn denken het over, met als gevolg dat ik niets meer “hoor”.

Tekens

Wanneer iets je “ineens” opvalt, is er vaak al sprake van een “teken”. Het gebeurt eigenlijk de hele dag om ons heen.

Het zit vaak in kleine dingen. In een lief of bemoedigend woordje van een ander, van wie je het (misschien) niet verwacht en wat je op dat moment net nodig had. Een berichtje van iemand, waar je blij van wordt. Een ontmoeting met iemand, die bijzonder is of iets met je doet.

Maar het kan ook iets zijn dat je ineens onder ogen komt. Iets wat je ineens opvalt. Je hebt je iets afgevraagd en je oog valt ineens op een stuk tekst, wat het antwoord is op je vraag. Je ziet ineens een boek liggen, waarbij je voelt dat dit boek er voor jou ligt en wat je vervolgens koopt. En bij het lezen van dit boek, wordt je helemaal in beslag genomen en krijg je of antwoorden, of bevestiging van iets wat je al vermoedde.

Ziekte kan ook een teken zijn. Zo sprak ik vorige week iemand, die haar enkel had gebroken. Toen ik haar vroeg of ze het even nodig had om rust te nemen, kreeg ik het antwoord dat ze de week daarvoor al had aangegeven, dat ze weer “een burn-out” nodig had….

Toen ik vorige week bij de osteopaat was lag daar het boek “Rust”.

Ik werd er gelijk door aangetrokken en sloeg het boek open en kwam op de bladzijde waarop stond “zorg goed voor je lichaam, zodat je ziel er graag wil blijven” (Indiaas spreekwoord)……
Soms is het nodig om weer wat “op te ruimen”, (zoals ik, waardoor ik ziek werd en de osteopaat dus nodig had). Doordat ik ziek werd, werd ik mij er van bewust dat ik nog wat oude lasten bij mij droeg, die ik los mocht laten.

Tekens worden zo meer en meer richtingaanwijzers, die je vertellen welke kant je op mag en kan gaan.

Luisteren in Stilte

In stilte is luisteren het makkelijkst. In de stilte van een meditatie of van de natuur. Wanneer we stil worden van binnen, dan worden we ons, bijvoorbeeld in de natuur, ineens weer bewust van de vogels die vrolijk fluitend van boom naar boom fladderen. En op zo’n moment gebeurt het dan bijvoorbeeld dat je ineens een specht hoort “tikken”. Ik ga altijd als vanzelf stil staan om te kijken waar ik de specht zie en in stilte luister ik of deze mij misschien iets probeert te vertellen.

Of ik zie een boom, die zo “vreemd” groeit, dat ik even stil ga staan om te kijken naar en mij te verbinden met deze boom om zo te “luisteren”.
Wanneer je dan in verbinding komt met je diepere zelf, dan kun je ervaren wat dit met je doet.

Overgave

Ik word mij er meer en meer van bewust, dat er zoveel “hulp” om ons heen is en dat alles wordt geleid en aangedragen, dat we helemaal niet zo hoeven te “zoeken”, zoals we dat zo vaak doen. Het is er allemaal al. We hoeven alleen maar “op te letten” en te luisteren.

Het vraagt wel om overgave. Een innerlijk weten, dat we altijd verbonden zijn met het Goddelijke en dat we als individu, altijd onderdeel zijn van het Geheel. Dat we ons wel alleen kunnen voelen, maar dat we nooit alleen zijn.

Maar ook een bewustzijn dat we op aarde zijn, waarin de dualiteit ons speelveld bepaalt, en dat het daarom ook oké is, dat het ons als mens niet altijd lukt om ons verbonden te voelen.

Daar zijn nu juist die tekens voor….

Let op de tekens en Luister

Je hoeft je levenspad niet te zoeken
Je bent al op je levenspad

Je hoeft niet te zoeken naar de verbinding met het Al
Je bent altijd Al verbonden

Let op de tekens
en Luister


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
error: Je kunt mij via de contactpagina om toestemming vragen deze foto te gebruiken.