Blog

Zonnehoed in het Licht

Door Willemien Kappetein op 20 juli 2014

Toen ik vanmorgen mijn foto’s aan het bekijken was, die ik even daarvoor met mijn nieuwe camera had gemaakt, was het ineens heel zichtbaar hoeveel er in en om mij heen veranderd is in het afgelopen jaar. Ik weet dat natuurlijk wel, maar het is zo mooi om dat ook te “zien”.

Een jaar geleden, om precies te zijn in augustus 2013, ben ik enthousiast geworden voor macrofotografie, na een hele leuke en inspirerende workshop “Op zoek naar het licht” bij Andrea Gulickx. Wat een ontdekking is dit voor mij geweest en wat vind ik het leuk om zo van dichtbij met bloemen en andere objecten in de natuur bezig te zijn.

In deze eerste workshop heb ik onderstaande foto van de zonnehoed gemaakt.

blog2 Zonnehoed in het Licht, Willemien Kappetein

Wat was ik blij met deze foto!

Twee maanden later, vond mijn eerste basis workshop “Bewust omgaan met je energie” plaats en, trots als ik was, heb ik voor de hand out van deze workshop deze foto gebruikt.

Hoe toepasselijk achteraf dat ik voor de basis workshop de basis foto van mijn nieuwe passie heb gebruikt!

Ik ben veel en enthousiast gaan fotograferen. Ik was lekker buiten, in de natuur, en ontmoette ook nog eens hele leuke mensen. Wat wil je nog meer. Daarnaast krijg ik er ook nog veel inspiratie van voor mijn workshops en meditaties.

Na een tijdje gefotografeerd te hebben, begon een paar maanden terug het verlangen naar een andere camera. Ik was een beetje uit mijn “instapcamera” gegroeid. Na veel wikken en wegen, heb ik een week geleden een keuze gemaakt en een nieuwe camera aangeschaft met een prachtige macrolens. Zodra ik tijd had ging ik weer lekker aan de slag, nu met een nieuwe camera, een andere lens en een ander menu. Maar het grappige was, het voelde voor mij gelijk vertrouwd.

Vanmorgen was ik weer met mijn nieuwe camera aan het “spelen” en ik maakte nu deze foto van de zonnehoed. Ik moest bij het zien van deze foto gelijk aan de foto van vorig jaar (zie hierboven) denken. Wat een verschil……

blog2 Zonnehoed in het Licht Willemien Kappetein

Het eerste wat bij mij opkwam toen ik naar beide foto’s keek, waren de woorden “ik heb het licht gevonden……” en moest gelijk denken aan de macrofotografie workshop van Andrea “Op zoek naar het licht”.

Daarnaast voelde het voor mij ook als “zo van buiten…. zo van binnen….”.

Ongeveer tegelijkertijd met de workshop macrofotografie heb ik de eerste stap gezet om workshops te gaan geven. Ik vond het spannend, ook best een beetje eng. Als ik dan naar de eerste foto kijk, dan klopt dat heel goed met wie ik toen was en hoe ik mij op dat moment voelde. Ik zag al wel het licht, maar…. er waren nog de nodige hobbels.

En als ik nu naar de tweede foto kijk, die ik vanmorgen heb gemaakt, dan voel ik, ja dit klopt. Zo is het nu. Ik durf naar het licht te kijken. Ik durf het zelf te zien en ik durf het ook aan anderen te laten zien. Ik voel mij vrij, ik durf mij te bewegen.

Ik vind het fijn om deze groei in mijzelf en in mijn foto’s met anderen te delen. Omdat het zo toepasselijk is op het werk wat ik doe. Op de workshops die ik geef. Je bewust te worden van je (eigen) energie. Je bewust te worden wat er allemaal in je leeft en wat je allemaal in je hebt. Je bewust te worden dat ook jij je kunt verbinden met het licht en dat je jezelf vanuit dit licht mag laten zien. Dat ook jij het aan durft om steeds meer te laten zien wie je echt bent.

Ik wens iedereen veel Licht toe!

Willemien


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
error: Je kunt mij via de contactpagina om toestemming vragen deze foto te gebruiken.